Stroopwafelcake

Cake:
200 gr amandelmeel
30 gram whey poeder met caramelsmaak (indien je dit niet wilt gebruiken 50 gram amandelmeel extra) 
6 eieren
200 gram roomkaas (Ik heb philladelpia light gebruikt, maar ik ga de volgende x met kwark proberen.
80 gram roomboter
75 /125 gram greensweet karamel suiker (125 gram als je geen whey  gebruikt) 
7 gram bakpoeder
1 theelepel xantgaan gom 
Stroopwafelkruimels naar smaak
 
Stroop:
100 gram syrup gold of syrup clear van greensweet  stevia 
25 gram roomboter
1 sachet  of 1 theelepel Nespresso oploskoffie.
 
Wat moet je doen ?
Stroop:
Syrup  gold, met de boter en oploskoffie verhitten in een steelpan, en goed doorvoeren
Dit laten opstijven in de koelkast.
Cake:
Roomkaas, stevia suiker en boter luchtig kloppen 
Eieren 1 voor 1 doorheen kloppen
Meel, bakpoeder en xantgaan gom erdoor spatelen 
Koekkruimels erdoor spatelen 
in een cake vorm op 170 graden voor 45 minuten afbakken 
Cake laten afkoelen en beamer en met de stroop en aftoppen met restje stroopwafelkruimels
 
(Stroopwafel kruimels maak je met 100 gram amandelmeel , 2 eieren en 10 gram syrup gold van greensweet stevia door elkaar te roeren en wafels bakken in een stroopwafel ijzer)