Salted caramel marmercake
Ingrediënten:
250 ml slagroom
4 eieren
¼ theelepel cream of tartar ( optioneel, houdt het eiwit langer stevig)
25 gram Greensweet sweet xtra
175 bloem
6 gram wijnsteen bakpoeder
snufje zout
20/30 gram lucumapoeder
voor de afwerking:
6 flinke eetlepels macapoeder
2 eetlepels Greensweet-stevia brown (tot poeder vermalen)
een snuf keltisch zeezout
enkele druppels Greensweet caramel
warm water
bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet een cakeblik in.
Splits de eieren, klop de eiwitten met de sweet xtra en cream of tartar op tot het een luchtige massa is.
Klop de eidooiers los en voeg dit toe aan de eiwitten
klop de slagroom op tot deze stijf is.
doe eerst een klein beetje slagroom door het eiwit en maak ‘familie’(meng het goed met elkaar) vervolgens kun je deze massa aan de resterende slagroom toevoegen en voorzichtg mengen.
Voeg het meel, bakpoeder,zout en vanillepoeder toe en spatel voorzichtig door.
schep 1/3 deel van het beslag in een andere mengkom en voeg hieraan het lucumapoeder toe tot het een mooi caramelbruine kleur heeft gekregen
Vul de cakeblik met het beslag en bak de cake af in 45 minuten, controleer met een prikker of de cake gaar is.
Laat de cake afkoelen
Meng voor de coating de macapoeder, stevia brown en zout door elkaar. voeg hier beetje bij beetje het water toe, zodat er een stevig glazuur ontstaat. zoet nog eventueel met de carameldruppels.
smeer het glazuurt over de afgekoelde cake heen.
geniet ervan!
bron salted caramel coating:
https://moniquevandervloed.nl/chocolade-en-salted-caramel-kruidnoten-vegan-glutenvrij