hmmm stroopwafels, wie is daar nou niet dol op=

de traditionele bevatten erg veel suiker

 

het is me gelukt om stroopwafels te maken met een kleverige karamel
(want de greensweet syrup gold op zich zelf is iets te dun voor stroopwafels)

de greensweet syrup gold bevat wel mellasse, dus zijn deze stroopwafels niet echt suikervrij, maar suikerarm.

maar ze zijn errug lekker!!!

koek:
200 gram amandelmeel
4 verse eitjes
10 gram syrup gold
1 flinke eetlepel speculaaskruiden

caramelstroop:
200 gram syrup gold
10 gram kokosolie
2 gram chicorei koffiepoeder
keltisch zeezout en greensweet carameldruppels (naar smaak)

daar maak je een beslagje van.
dan maak je bolletjes van 10 gram deeg
daar bak je de koeken van in je stroopwafel ijzer. 
laat deze GOED afkoelen, anders worden ze slap!

vervolgens breng je de syrup gold aan de kook tot het iets indikt. 
laat daar kokosolie in smelten. 
ondertussen maak je van de chicoreipoeder een papje door een klein dessertlepeltje kokend water aan toe te voegen en goed roeren. 
breng hiermee je stroop op smaak/ kleur. 
maak de stroop verder af met wat keltisch zeezout of carameldruppels (naar wens)

laat dit goed afkoelen en besmeer je wafels hiermee!

ENJOY

 

(het wafel recept heb ik hier op gebasseerd https://getoutofyourfatsuit.nl/recept-glutenvrije-stroopwafels-zo-groot-als-hoofd/?fbclid=IwAR2R-GxLAyLogwppyWbq8mfdz3ptGcwSkTsgnQLQCD3s9M_Bion-39lMy78)